Etusivu Haku Palaute Yhteystiedot Kartat Tapahtumat Uutiset English   RSS
Takaisin

Lahjakkaat unkarilaisnuoret tarttuivat pienoisoopperaan

Unkarilaislukiolaiset Budapestista esittivät Giovanni Paisiellon pienoisoopperan Cantata Comica salintäydelle yleisöä.
Kauhajoella kuultiin unkarilaisnuorten upeita laulu- ja soittoesityksiä torstai-iltana.

Nuorten opettaja ja kuoronjohtaja Zsuzsanna Graf tuli jo toisen kerran vierailemaan Kauhajoelle kuoronsa kanssa. Aikaa tosin ehti kulua kaksikymmentäkolme vuotta siinä välissä.

Graf oppilaineen esitti Sanssinkartanossa Giovanni Paisiellon pienoisoopperan "Cantata Comica". Ennen varsinaista oopperaa saatiin kuitenkin kuulla kuin lämmittelynä elokuvamusiikkia. Neljä tyttöä oli pukeutunut nunniksi ja ryhmä tulkitsi Sound of Musicin säveliä.

Muusikkouralle aikova pianistinuorukainen kuljetti Casablanca-elokuvan teemaa mitä ihmeellisimpiin sfääreihin.

Pienoisooppera laulettiin unkariksi, mutta onneksi oopperan tapahtumat oli kerrottu pääsylipun toisella puolella, joten kieltä taitamatonkin pysyi jotakuinkin kärryillä tapahtumissa.

Maineikkaan laulunopettajan roolissa nähtiin ja kuultiin poikkeuksellisen lahjakasta Daniel Monaa. Hänen lauluoppilainaan esiintyivät Viola Thaler ja Andrea Deak. Muut laulajat taustalla olivat musiikkiluokkalaisia.

Grafin luotsaama Angelica-kuoro, johon useat torstaina Sanssinkartanossa esiintyneet lukiolaistytötkin kuuluvat, on myös esiintynyt kaikilla mantereilla, mutta yllättävää kyllä, Graf sai juuri edellisen Suomen matkansa aikana vahvan tunteen siitä, että kuoroa pitäisi viedä määrätietoisesti eteenpäin. Angelica-kuoro onkin voittanut kansainvälisiä kilpailuja ja on kotimaassaan erittäin suosittu ja moneen kertaan palkittu.

Sanssinkartanon salissa vallitsi lämmin, välitön ja huumorintäyteinen tunnelma tilaisuuden alusta loppuun saakka.

Konsertti järjestettiin Panula-opiston ja kulttuuritoimen yhteistyönä.
Kuvia esityksestä
09.09.10
Kommentti (0) Lisää kommentti

Uutisotsikot:

<< < > >>

    Polku: /Sisältösäiliö/Ajankohtaista