Etusivu Haku Palaute Yhteystiedot Kartat Tapahtumat Uutiset English   RSS
Takaisin

Upea Chopin-iltaTeuvalla

Singaporelainen pianisti Lin Xiu Min konsertoi Teuvalla sunnuntaina esittäen Chopinin ja Lisztin musiikkia. Illassa esiintyivät myös teuvalaistunut sopraano Aleksandra Lukowski säestäjänään Stefan Kutrzeba.
Teuvan Orrelassa järjestettiin klassisen musiikin ilta Frederic Chopinin kunniaksi, tulihan tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta hänen syntymästään.

Chopin oli puolalainen säveltäjä ja pianovirtuoosi. Hän oli yksi harvoista musiikin lapsineroista, joka vain 39 vuotta kestäneen elämänsä aikana ehti säveltää runsaasti suosittuja pianosävellyksiä.

Konsertissa kuultiin singaporelaisen Lin Xiu Minin esittämänä Poloneesi fis-mollissa, Scherzo E-duurissa ja Barcarolle Fis-duurissa. Lin Xiu Minin tekniikan on sanottu muistuttavan suurimpien mestareiden tekniikkaa ja hänen ohjelmistonsa sisältää valtavan määrän teoksia barokista nykymusiikkiin. Lin on voittanut Trinity College stipendin ja Fellowship Diploman vain 11-vuotiaana. Syystä Liniä on kutsuttukin pianon neroksi.

Chopin juhlakonsertissa kuultiin myös lauluja sopraano Aleksandra Lukowskin esittämä. Chopinin lauluista tiedetään varsin vähän, mutta hän sävelsi tunnettujen puolalaisten runoilijoiden teksteihin eri aikoina ja eri tilanteissa. Lukowski tulkitsi valloittavasti seuraavat laulut:Zyczenie(Toivomus),Moja pieszczotka(Kultaseni) ja Piosnka Litewska
(Liettualainen laulu). Yleisö sai ilokseen lukea laulujen suomennokset ohjelmalehtisestä.
Lukowskia säesti Stefan Kutrzeba, joka toimi tilaisuuden juontajana kertoen myös hauskoja yksityiskohtia niin Chopinin elämästä kuin hänen teoksistaankin.

Konsertin päätti Lin Xiu Minin esittämä Lisztin pianosonaatti h-molli.

10.10.10
Kommentti (0) Lisää kommentti

Uutisotsikot:

    Polku: /Sisältösäiliö/Ajankohtaista